Szolnok – Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye – az Alföld szívében fekszik. A várost a Tisza és Zagyva folyók szelik át, melyek árterei, holtágai horgászok, kirándulók paradicsoma.

A város kulturális élete igen gazdag, nyári programjai és a hagyományosan megrendezésre kerülő Gulyásfesztivál tömegeket vonz. Szolnok hírnevét öregbíti előadásaival a Szigligeti Színház, tárlataival a Művésztelep, mely 1902 óta fogadja a művészeket. Emellett számos múzeum állandó és időszaki kiállításokkal várja a látogatókat.

Neve hallatán először a Tisza, a Szigligeti Színház, a Művésztelep, a kosárlabda, a vízisportok, és a megannyi érintetlen természeti szépség jut eszünkbe, a Tiszavirágzás látványa pedig olyan élmény, amit minden természetszeretőnek látnia kell.

Szolnok a folyóvölgy élővilágán túl egy másik kincs birtokosa is. Gyógyvizünk csodáit egyre többen ismerik és kedvelik meg.

A város vonzerejéhez hozzájárulnak olyan nagyszabású rendezvények is, amelyek már hagyományossá váltak. Minden év március-április hónapjában megrendezik a Szolnoki Zenei Fesztivált, amelyen rangos művészek lépnek fel. A város alkotó közösségei közül nemcsak a művésztelep művészei váltak híressé az évek során, hanem ismert a Tisza Táncegyüttes, a Bartók Béla Kamarakórus, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

A szabadidő hasznos eltöltéséhez számtalan szórakozási lehetőség áll az idelátogatók rendelkezésére. Termálvizünk a regenerálódást, gyógyulást szolgálja, érintetlen folyóvizeink, holtágaink világa, természeti értékeink a kikapcsolódást segítik.